December 2015 bijzonder zonnig en zacht

Met maar liefst 75 zonuren en een gemiddelde 9,6 °C was december 2015 bijzonder zonnig en zacht te noemen. In een gemiddeld jaar halen we niet meer dan 49 uur zonneschijn en qua temperatuur was het zelfs de warmste decembermaand ooit in Nederland gemeten.

Toch  waren er binnen Nederland op het gebied van het aantal zonuren nog hele grote verschillen. Zuid Limburg kwam er verreweg het beste uit met 97 gemeten zonuren en in Zuid Holland viel het juist wat tegen met lokaal maar 55 zonuren in december.

Tip: is het je ondanks de stijgende temperaturen in Nederland toch nog niet lekker genoeg? Hier kan je een zonvakantie december aanbiedingen zoeken waarbij je ze niet alleen op prijs maar ook op kans op zon vergelijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *