weinig zonuren in november

In november hebben we weinig zonuren gehad, gemiddeld zijn er landelijk 55 zonuren gemeten t.o.v. een langjarig gemiddelde van 60 zonuren.

 

Echter, de regionale verschillen waren groot. In de noordelijke provincies was de zon het minste te zien. Op enkele meetstations werd maar 35 zonuren geregistreerd. Daarentegen was in het zuidwesten de zon vaker te zien. In Vlissingen werd meer dan 70 zonuren gerapporteerd en was daarmee weer het weerstation met de meeste zonuren in Nederland.

 

November 2009 zal niet de boeken in gaan als een zonnige maand. Op geen enkele dag was het in het hele land zonnig. Het einde van de maand spande de kroon. Tussen 23 november en 29 november heeft de zon gemiddeld maar 5 uren geschenen.

 

Als er maar zo weinig zonuren in november zijn dan is de vraag gerechtigd waar schijnt de zon in november dan wel?